Woensdag 23 Juni
Door: tamzie
Blijf op de hoogte en volg tamara
23 Juni 2010 | Ghana, Accra
Woensdag 23 Juni:
Nog 2 weekjes en dan ben ik 1 dag thuis. De tijd vliegt al mis ik thuis af en toe wel een beetje. Gelukkig bel ik vaak met papa en mama en heb ik ook contact met mijn vriendinnen. Vandaag naar Accra met een leraar. We hadden om half 8 ergens afgesproken om te gaan. We stonden daar stipt en hij gelukkig ook. We hadden al snel een trotro en de reis kon beginnen. Onze meneer ging er vanuit dat wij voor hem betaalde niet echt netjes maar ach die euro die we ervoor moeten betalen. In accra aangekomen hebben we een aantal tv’s gezien. Ze hadden ongeveer een schatting gemaakt dat een tv 50 euro zou kosten. Maar dat bleek dus minder waar. De tv’s waren redelijk duur zeker over de 100 euro. Dat wilde kelly en ik er toch niet aan uitgeven. We hebben er lang over zitten praten en aangezien de school dan ook nog een dvdrecorder en een antenne aan moet schaffen hebben we besloten dat we beter geld aan iets anders uit kunnen geven. We besloten dus er nog even na te denken en even over de Artmarkt te gaan. Ik had iets laten maken dus dat moest ik ophalen. Dat zou ik eigenlijk zaterdag doen maar gelukkig was het al bijna klaar dan hoefde we niet meer terug naar Accra. Dat is namelijk een hele reis. Ze zouden het nog eventjes affixen dus kelly en ik keken wat rond en gingen met de taxi naar Trashibags. Trashibags is een tassenwinkel waar de tassen worden gemaakt van afvalzakjes. De tassen zijn vooral gemaakt van waterzakjes en ijszakjes. Dit ziet er erg grappig en leuk uit en is voor het doel; keep ghana clean. Kelly en ik hebben dr alle 2 iets gekocht en ook nog iets voor de jarige naaister meegenomen. Na trashibags besloten we naar de shoprite te gaan om een pizza te eten en daar wat rond te neuzen. We hadden zin om naar de film te gaan, maar er draaide geen leuke doordat het vanavond Ghana-Duitsland is. En dat word gedraaid in de bioscoop. Snel voor de drukte naar huis dus maar eerst mijn souvenirtje ophalen. Die was echt super mooi geworden dus ik ben er erg blij mee. We kregen nog een liveshow van een band met jambees en fluiten en etc. Ook mochten we zelf nog even een lesje drummen. Dat was best moeilijk maar erg leuk. Onderweg naar huis nog even langs de shoprite voor aardappels en vlees en sjouwen maar. Gelukkig zaten we helemaal achterin en harstikke krap dus het was een kutreis. We waren blij dat we thuiswaren en zijn daar maar meteen naar bed gegaan. Lots of love Tamara.