dairy day four
Door: tamzie
Blijf op de hoogte en volg tamara
02 Juni 2010 | Ghana, Accra
Woensdag 2 Juni 2010:
Vanochtend werden we al vroeg wakker door de benauwdheid. We zijn toen maar meteen op pad gegaan om wat drinken te halen. Daarna meteen even onze eerste handwas gedaan. Dat was zo gepiept. Het zonnetje kwam eindelijk door dus dat was zo droog dachten we. Even met een muziekje op de zon in en ja hoor we zijn al een beetje verkleurd. Toen de hitte té begon te wordenzijn we maar naar de markt in Ada Foah gegaan. Huisgenootjes hadden ons uitgelegd hoe we daar het beste konden komen. Angekomen daar leek er geen markt te zijn en zijn we maar naar het strand gegaan. Later hoorde we van onze huisgenootjes dat we nog even hadden moeten doorgelopen. Ja het staat hier natuurlijk niet goed aangegeven. Bij het strand kwamen al meteen 2 meisjes aanrennen. Ze vroegen onze naam en hoe het met ons ging en liepen met ons mee naar het strand. We zijn daar gaan zitten en hebben met de kids gekletst. Het jongste meisje kwam helemaal bij me liggen en aan me voelen. Kei schattig Kellys zonnebril vonden ze erg interessant. Toen we besloten terug te gaan vonden de kids dat ook echt niet leuk We waren nog maar even thuis toen het weer begon te regenen. Doordat het nu het regenseizoen is regent het best vaak. Beetje jammer want we kwamen juist om bruin te worden. Die was konden we dus maar weer binnen halen want droog werd die vandaag toch niet meer. Naar een uurtje chillen kwamen Miranda & Kelly al met het slechte nieuws dat het visum van Grace niet gelukt was. Echt erg jammer voor dr. Ze moest bijna huilen. Met miranda gingen we naar de chief ( de burgemeester ) die was erg vriendelijk en had een heel mooi fleurig gewaad aan. Hij stelde ons een paar vragen en wij hem en e kregen wat te drinken. Hij vond het leuk om wat verhalen te vertellen en liet ook foto’s zien van zijn trip naar Duitsland. Hij hoop ook nog een keer naar Nederland te komen. We hadden van te voren instructies van Miranda gekregen om onze slippers uit te doen als we naar binnen gingen en niet met onze benen over elkaar te zitten. Dit is namelijk een no go bij burgemeesters in Ghana. Toen we terug kwamen hebben we Alice in Wonderland gekeken. We aten hamburgers met gebakken aardappeltjes. Die waren erg pittig dus daar dronken we veel zakjes water bij. Na de afwas gaan we nu internetten. Even met papa en mama gebeld dat was wel even fijn en op msn heb ik wat msnen gemaild en gesproken. Na het internetten hebben we in het huisje nog even gekletst en worst met friet gegeten. Dat was erg gezellig. De kinderen zeggen vaak hasjuwashu. Als we voorbij lopen Ze vinden namelijk dat wij zo praten. Dit doet me denken aan wat natas me altijd in mijn oren fluisterd. Ook zeggen ze vaak Blofono’s als wij voorbij lopen. Dat betekent blanke. Nu gaan we slapen als het lukt want ik ben melig en het is warm. Lots of love Tamara.