dairy day five
Door: tamzie
Blijf op de hoogte en volg tamara
03 Juni 2010 | Ghana, Accra
Donderdag 3 Juni 2010:
Vandaag moesten we vroeg uit bed, want we gaan met de boot na het eiland waar we op een schooltje gaan werken 23 dagen in de week. Na een broodje en een douche waren we klaar om te gaan. We liepen naar de rivier waar we ook een leraar van Alek Pam tegen kwamen. Die vertelde dat we beter niet met de boot konden gaan want het ging regenen en dan is het gevaarlijk om met de boot te gaan. Dat werd dus niet naar het schooltje, want met de boot is de enige manier om naar het schooltje te gaan. We besloten toen maar naar het schooltje in Big Ada te gaan met een trotro. Die vertrok pas toen hij bom en bom vol zat we moesten een slikweg in dus dat was schaatsen en een zwarte legging de wit was. Op het schooltje was het super. Alle kindjes gingen al zingen toen we binnen kwamen en vonden onze zonnebrillen en camera’s erg leuk. Ze vinden het ook erg tof om op de foto te gaan. Op het bord staat het ABC en 1 tot 20 die de kinderen tekende op de grond. Er waren ook hele jonge kindjes in het klasje die onder de 4 waren. Kei schattig. Ze knuffelde ons helemaal dood. We oefende tellen en de lichaamsdelen. Dit konden ze erg goed. Daar stond ik van te kijken. De kindjes kregen ook eten. Een of ander papje met brood. Dat stonk heel erg. Na 2 uurtjes spelen met de kinderen zijn we naar huis gegaan. Ondertussen was de regen alweer voorbij en kwam de zon echt door. We mochten meerijden met een leraar van een schooltje in een dikke range rover. Met airco dat was even een moment van luxe. De zon scheen dus dat werd bikini aan en naar het strand. Onderweg kwamen die 2 meiden van gisteren weer aanrennen. Het was heerlijk op het strand op zijn tijd een windje en het water was lekker . WE konden niet de zee in want het was te wild. Nu zijn we enorm verbrand en na een eitje zijn we nu aan het relaxen. Om 5 uur zijn Kelly en ik begonnen met het eten. We hadden aardappels gebakken met kipnuggets en vissticks. Dat smaakte goed. Daarna nog een ijsje en in de avond een boek gelezen van shopaholic. Het is een leuk boek. De muggen prikken erg en mijn rug doet pijn. Ik hoop dat ik een beetje kan slapen, maar eerst een douche. Morgen hopen we dat het droog blijft dan gaan we naar Alek Pam. Ik ben benieuwd. Lots of love.
05 Juni 2010 - 21:33
Ingrid:
Nou te hopen dat jullie maandag echt naar Alek Pam kunnen.
Zal duimen! Aan het weer te zien gaat het hier regenen, dus daar ben je vanaf :-) -
06 Juni 2010 - 12:59
Helga:
Wat een leuk reisverslag. Het is een hele ervaring als ik het allemaal zo lees. Tamara nog heel veel plezier daar. Ik volg je dagboek.
Groetjes Helga en Cynthia -
07 Juni 2010 - 07:02
Debby:
Nou zo te lezen, gaat het helemaal goed komen daar de komende weken. En elke avond gebakken aardappels met kipnuggets... pas maar op, dadelijk kom je nog aan ;-)
Veel plezier weer de komende tijd. En genieten !
liefs, Debby -
07 Juni 2010 - 10:48
Will Van Rijen:
Hallo |Tamara het is goed te horen dat jullie het naar je zin hebben. Ik heb alleen weinig vertrouwen in het openbaar vervoer daar in Ghana. Wij zouden hier zeggen busje is vol maar daar blijkbaar niet.
groetjes en veel lol toegewenst. -
07 Juni 2010 - 16:28
Marry, Henk En Paul:
Het is wel een luxe werkvakantie. Eerst zelf bakken op het strand en daarna een eitje. Bak de volgende keer een mug. Dat bijten ze minder.